DIY idee - stempels snijden

Niets leuker dan je eigen stempels te snijden! Met de cutterset van Essdee creëer je in een handomdraai toffe stempels die je niet alleen op papier maar ook op textiel kunt gebruiken!

Bovendien is stempels snijden echt simpel dus je hebt geen excuus om er níet aan te beginnen :)


  1. Maak een ontwerp voor je stempel met potlood op papier. Denk na over wat je straks wil zien verschijnen op je papier/textiel en wat je moet wegsnijden.
  2. Leg het papier (met de kant van je ontwerp) tegen de stempelgum. Breng het grafiet van je potloodtekening over op de gum door op de achterkant van het papier het ganse oppervlak met potlood te kleuren. Op deze manier duw je het grafiet van je ontwerp tegen je gum. Als je jouw ontwerp weghaalt, blijft de tekening achter op gum/stempelvel.
  3. Snijd je ontwerp uit de stempel. Denk opieuw goed na over wat je wel en niet moet wegsnijden. Wat je níet wegsnijdt, is wat je straks op papier/textiel stempelt.
  4. Klaar met de stempel? Breng dan inkt of textielverf aan op de stempel. Textielverf breng je makkelijk aan met een eenvoudig keukensponje. Breng niet te veel verf aan zodat je geen vlekken maakt. Kies je voor stempelen op textiel, dan is het belangrijk dat je de verf nog een vijftal minuten fixeert met de strijkijzer. Specifieke tips voor het stempelen op textiel vind je hier.
  5. Enjoy your DIY!
Alle het nodige materiaal kun je bij TODIY! aankopen. Volg je liever een workshop? Op 17/02/2018 kun je bij TODIY! terecht voor begeleiding én lunch tijdens een keitoffe workshop :)

Reacties

Populaire posts